Eigen Risico

Fysiotherapie Patrick van Erp heeft met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract afgesloten. Afhankelijk van de polis die u heeft afgesloten bij uw zorgverzekeraar kan uw fysiotherapeutische behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed worden.

 

De meeste klachten waarvoor een patiënt zich meldt behoren tot de "niet-chronische klachten". Wanneer er sprake is van een niet-chronische aandoening  kan fysiotherapie vergoed worden vanuit uw aanvullende polis. U betaalt hiervoor geen "eigen risico". 
Wel is het van belang wat voor soort polis u heeft afgesloten bij uw zorgverzekeraar. Het aantal vergoedingen voor fysiotherapie verschilt per zorgverzekeraar en per polissoort. Zorg ervoor dat u goed op de hoogte bent wat uw polis vergoed zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Hoewel ik dit meestal kan controleren en zal proberen u hierin te adviseren, blijft u zelf verantwoordelijk voor gemaakte kosten.

 

Als er sprake is van een chronische indicatie (vooral niet te verwarren met chronische klacht) zal uw fysiotherapeutische behandeling vanaf behandeling 21 vergoed worden vanuit uw basispolisVan een chronische indicatie is sprake als uw aandoening voorkomt op de lijst die is samengesteld door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hierbij dient u rekening te houden met uw eigen risico van € 380,-.  Indien u met uw medische zorg nog niet volledig aan uw eigen risico zit, kan de fysiotherapeutische behandeling ten koste komen van het eigen risico tot het uiteindelijke een bedrag van € 380,-.

Heeft u vragen over het "Eigen Risico": Ik leg het u graag persoonlijk uit.