Tarieven

 

Tarieven 2024: Fysiotherapie Patrick van Erp

Voor de fysiotherapeutische behandelingen heb ik met vrijwel alle zorgverzekeraars een contract afgesloten en worden de tarieven in rekening gebracht die gelden bij het betreffende contract.

 

Met de volgende verzekeraar heeft de praktijk geen contract:

- Zorgverzekeraar VGZ en bijbehorende labels: Bewuz+, UMC, IZZ, IZA, Univé, Zekur.nl, United Consumers
- Zorg & Zekerheid
- Just (van CZ)

Indien u niet aanvullend verzekerd bent of u heeft reeds uw aanvullende verzekering verbruikt, dan komen de kosten voor eigen rekening. 

Voor fysiotherapeutische behandelingen waarvoor u niet verzekerd bent hanteer ik onderstaande tarieven: 

 

  Product
  Fysiotherapeutische behandeling 30 minuten * € 44,00
  Fysiotherapeutische behandeling 45 minuten * € 66,00
  1ste bezoek: Intake en onderzoek na verwijzing of screening € 66,00
  Screening (zonder intake/onderzoek) € 20, 00
  Toeslag behandeling buiten de praktijk € 22,00
  Eénmalig fysiotherapeutisch onderzoek en rapportage € 75,00
  Bedrijfsfysiotherapeutisch onderzoek per uur (excl.BTW) € 95,00
  Behandeling Artrokinesiologie € 90,00
  Rapport tbv Medische Informatie Verzekering € 110,00 (exclusief BTW)

  Eigen Risico

  Fysiotherapie Patrick van Erp heeft met met de meeste zorgverzekeraars in Nederland een contract afgesloten. Afhankelijk van de polis die u heeft afgesloten bij uw zorgverzekeraar kan uw fysiotherapeutische behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed worden.

   

  De meeste klachten waarvoor een patiënt zich meldt behoren tot de "niet-chronische klachten". Wanneer er sprake is van een niet-chronische aandoening  kan fysiotherapie vergoed worden vanuit uw aanvullende polis. U betaalt hiervoor geen "eigen risico". 
  Wel is het van belang wat voor soort polis u heeft afgesloten bij uw zorgverzekeraar. Het aantal vergoedingen voor fysiotherapie verschilt per zorgverzekeraar en per polissoort. Zorg ervoor dat u goed op de hoogte bent wat uw polis vergoed zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Hoewel ik dit meestal kan controleren en zal proberen u hierin te adviseren, blijft u zelf verantwoordelijk voor gemaakte kosten.

   

  Als er sprake is van een chronische indicatie (vooral niet te verwarren met chronische klacht) zal uw fysiotherapeutische behandeling vanaf behandeling 21 vergoed worden vanuit uw basispolisVan een chronische indicatie is sprake als uw aandoening voorkomt op de lijst die is samengesteld door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hierbij dient u rekening te houden met uw eigen risico van € 385,-.  Indien u met uw medische zorg nog niet volledig aan uw eigen risico zit, kan de fysiotherapeutische behandeling ten koste komen van het eigen risico tot het uiteindelijke een bedrag van € 385,-.

  Heeft u vragen over het "Eigen Risico": Ik leg het u graag persoonlijk uit.

  * In overleg wordt vooraf de duur van de behandeling afgesproken. U komt dus nooit voor verrassingen te staan.