Manuele therapie

 

Manuele therapie Mulligan

Manuele therapie Mulligan is een pijnloze mobilisatietechniek met een snel resultaat. Wanneer een gewricht 'scheef' staat kan een gewricht niet goed functioneren. Deze scheefstand kan de oorzaak zijn van pijn, instabiliteits- en mobiliteitsklachten.

Directe pijnvermindering

Manuele therapie Mulligan corrigeert de positie van het gewricht in combinatie met het pijnvrij uitvoeren van de beweging die voorheen pijnlijk en beperkt was. Doordat de normale gewrichtsstand hersteld wordt, voelt u direct vermindering van pijn en een verbetering van de bewegingsmogelijkheid.

Actieve revalidatie

Door de mobilisatie te ondersteunen met actief bewegen, wordt het zenuwstelsel actief gestimuleerd en worden voorwaarden gecreëerd voor snel en blijvend effect. Manuele therapie Mulligan corrigeert het pijnlijke gewricht bij acute klachten zodat het aangedane lichaamsdeel optimaal herstelt. 

Chronische klachten

Ook bij chronische klachten veroorzaakt door spierverkortingen, instabiliteit van een gewricht of overbelasting kunnen met de methode Mulligan snel en pijnloos verholpen worden.

"Manuele therapie Mulligan is een waardevol behandelconcept en vormt een belangrijk onderdeel van het totaalconcept waarmee ik u behandel."

Medical Taping en Revalidatietraining kunnen het effect van manuele therapie goed ondersteunen.