De Therapie

 

Wat is Fysiotherapie?

Fysiotherapie is een paramedisch beroep, dat zich bezig houdt met het menselijk lichaam. De therapeut maakt na intake en lichamelijke onderzoek samen met de patiënt een behandelplan met als doel u -de patiënt- weer zo goed en snel mogelijk zelfstandig te laten functioneren.

Wie komt er bij de fysiotherapeut?

Patiënten komen met verschillende redenen bij de therapeut. De bekendste zijn het verminderen van pijnklachten en het verbeteren van mobiliteit en flexibiliteit van gewrichten. Om deze klachten te behandelen is het vaak noodzakelijk om

  • de mobiliteit van de gewrichten te verbeteren
  • de spierkracht te vergroten 
  • de stabiliteit van de gewrichten te bevorderen 
  • en eventueel de conditie een portie te verbeteren.

 

Hierdoor verbeteren de functies van het lichaam en kun je beter en zelfstandiger functioneren

  • in het dagelijks leven
  • op het werk
  • bij sport en andere hobby’s.

 

Fysiotherapie Patrick van Erp

Voor uw behandeling wordt meestal gewerkt vanuit het KNGF opgestelde richtlijnen. Wanneer deze richtlijnen strikt toegepast worden, dan wordt de patiënt vaak mondeling begeleid in het doen van oefeningen en gemotiveerd om dit in de thuissituatie een vervolg te geven. Deze zogenaamde "Hands-off" therapie wordt steeds meer toegepast.

Ook ik pas deze richtlijnen toe, maar ik voordat u gaat oefenen of trainen moeten de voorwaarden om goed te kunnen oefenen, bewegen of trainen gecreëerd zijn.  Ik behandel u dus met massage en mobilisaties, stel voor u een trainings– of oefenprogramma samen, geef u  huiswerk mee en evalueer uw vorderingen. En ook adviseer ik u en steun u wanneer het even wat minder gaat.

Samen proberen we er voor te zorgen dat u -in de ruime zin van het woord- weer fit wordt ….. en fit blijft.  

Zo zie ik fysiotherapie……

 

Patrick van Erp, Fysiotherapeut in Asten